GODZINA PROFILAKTYKI JEST CENNIEJSZA NIŻ ROK LECZENIA

Według World Health Organization zdrowie, to nie tylko brak choroby, to DOBROSTAN na poziomie ciała, ducha i umysłu.
Proponujemy edukację, coaching i wsparcie w tych obszarach, bo naszą misją jest uczynić dobrostan dobrem powszechnym.
To duży cel, dlatego zachęcamy do dzielenia się wiedzą i zapraszamy Cię do współpracy.

poniedziałek, 3 lutego 2014

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

Składniki:
  • 1 paczka szpinaku mrożonego rozdrobnionego (450 g.)
  • łyżka masła
  • 4 jajka
  • łyżka chrzanu (lub 3 ząbki czosnku)
  • przyprawy:
    sól, pieprz czarny, pieprz cayenne
  • 3 serki Almette chrzanowe
    (lub  śmietankowe + czosnek)
  • 300 g. łososia wędzonego na zimno
  • kilkanaście czarnych oliwek

Wykonanie:
(czas: około pół godziny)
  • Szpinak rozmrozić, podsmażyć z łyżka masła kilka minut i ostudzić.
  • Ubić białka.
  • Wymieszać szpinak z łyżką chrzanu (lub z czosnkiem), z żółtkami, przyprawami i pianą z białek.
  • Wyłożyć masę szpinakową na największą blachę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Piec 20 minut w temperaturze 180 C lub z termoobiegiem w temperaturze 150 C.
  • Biszkopt ostudzić i posmarować serkami.
  • Na całości rozłożyć płaty łososia.
  • Na dłuższym brzegu ułożyć oliwki, tak, aby w trakcie zwijania rolady znalazły się w jej centrum.
  • Roladę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na 2 godziny.
  • A potem w gronie najbliższych cieszyć się efektownym i zdrowym smakołykiem :)

Smacznego :)
Prześlij link i podziel się przepisem :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz