GODZINA PROFILAKTYKI JEST CENNIEJSZA NIŻ ROK LECZENIA

Według World Health Organization zdrowie, to nie tylko brak choroby, to DOBROSTAN na poziomie ciała, ducha i umysłu.
Proponujemy edukację, coaching i wsparcie w tych obszarach, bo naszą misją jest uczynić dobrostan dobrem powszechnym.
To duży cel, dlatego zachęcamy do dzielenia się wiedzą i zapraszamy Cię do współpracy.

środa, 12 lutego 2014

Grilowane warzywa z indykiem

Składniki:
  • bakłażan
  • cukinia
  • pomidor
  • papryka
  • cebula
  • pierś z indyka
  • ser camembert (opcjonalnie)
  • sos 1: oliwa, sos sojowy, pieprz, papryka
  • sos 2: oliwa, ocet balsamiczny, sól, pieprz
  • ulubione zioła do smaku

Wykonanie:
(czas: około pół godziny)
  • Pierś z indyka pokroić na paski i wymieszać z sosem 1 i ulubionymi ziołami.
  • Na talerzach (dla każdej osoby oddzielnie) lub na półmisku (dla kilku osób razem) ułożyć kompozycję z pokrojonych w plastry warzyw.
  • Na wierzchu ułożyć paski z indyka.
  • Piec w piekarniku z włączonym termoobiegiem i górną spiralą grilującą w temperaturze 160 st. około 15 minut.
  • Na gorące danie można położyć plasterki sera camembert.
  • Każdy sam delektując się potrawą doprawia danie sosem 2 do smaku.
SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz