- bakłażan
- cukinia
- pomidor
- papryka
- cebula
- pierś z indyka
- ser camembert (opcjonalnie)
- sos 1: oliwa, sos sojowy, pieprz, papryka
- sos 2: oliwa, ocet balsamiczny, sól, pieprz
- ulubione zioła do smaku
Wykonanie:
(czas: około pół godziny)
- Pierś z indyka pokroić na paski i wymieszać z sosem 1 i ulubionymi ziołami.
- Na talerzach (dla każdej osoby oddzielnie) lub na półmisku (dla kilku osób razem) ułożyć kompozycję z pokrojonych w plastry warzyw.
- Na wierzchu ułożyć paski z indyka.
- Piec w piekarniku z włączonym termoobiegiem i górną spiralą grilującą w temperaturze 160 st. około 15 minut.
- Na gorące danie można położyć plasterki sera camembert.
- Każdy sam delektując się potrawą doprawia danie sosem 2 do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz